Смеркаеться, i небо темно-сине... Рондо

Владимир Ольховой
"Смеркается, и в небе темно - синем" -
Строка стихотворения Анны Ахматовой.

Смеркається, і небо темно-синє...
Вже день у небуття як птаха лине,
Думки блукають вечір, навкруги,
Розкисли від вологи береги,
До повечір'я лічені хвилини...

У мороку стоїть сумна хатина.
Їй нудно так в задумі, від нудьги.
Зима вже скоро - з нею і сніги.
Смеркається ...

В садочку втомленна стоїть калина,
Бур'ян сухий їй майже по коліна,
Старі дерева без вбрання - нагі,
Навколо хати скільки глянь - луги.
Смеркається ...

Владимир Ольховой. 3 Февраля 2018.