Лютому

Тонина Аг
Зранку 04.02.2018 -
у нас у Запоріжжі
тотальний, суцільний, уперто-сірий дощ.


Та лютуй уже, не скигли, -
Обійми снігами!
А дощити ти ще встигнеш -
Хай Зима ще з нами!

Дай цій Пані погуляти,
Дай в красі постати,
Будь їй справжнім третім братом,
Зимністю багатим.

Одягни знов в білі шати,
Начаклуй морози,
Дай хурделицям співати,
Кинь ці сірі сльози.

Хай всміхнеться сніжно-ніжно
Пані ще на троні,
Хай їй буде святом втішним
Срібло у короні.

Хай творить свої мережки
Казкою на кронах,
Хочу торувати стежку
В білому полоні.

Стримай примхи, братик-лютий,
Загнуздай свій норов,
Сніжністю свій дощ спокутуй,
Дай Зимі знов слово.

Хоча… скоро крига скресне,
А душа в надії -
Якщо дуже-дуже чесно, -
Про Весну вже мрію.