***

Анна Щидловская
Зими на півдні теплі. Начебто і не холодно,
руки чомусь холодні, пальці мов лід – біда.
Хочеться снігу білого, ярмарку ялинкового,
нині палітра грудня, наче без барв, бліда.
Так би й засумувала, але, мабуть, не буду.
Вкотре вже обіцяю, вкотре даю зарок...
Ніч зафарбує чорним вилинялого будню
незрозумілий колір, небу додасть зірок.
Затишно, чи самотньо… Всі відчуття несправжні.
Хочеш – розбурхуй радість, хочеш – плекай нудьгу.
Як колобок, за обрій котиться день вчорашній.
Серце немов застигло – вишенькою в снігу.