Розмови

Анна Щидловская
Деякі фрази бувають теплими, як обійми,
деякі – схожими на доторк крижаних пальців.
Іноді сказане заспокоює, як снодійне.
У спустошенні – слова, як крихти на спорожнілій таці.
Бува, розмова закінчилася не сьогодні,
а ти деякий час ще перетравлюєш кожне слово.
Коли раптово поринеш в тиші глуху безодню,
і закричав би, але тобі відібрало мову.