Палiтра

Зозуля Юрий Павлович
   не під пензель ця палітра, — це палітронька душі!
   фарб не терти — й не макітра; спів зі слів, чуттів вірші?
   й хоч при світлі, хоч у мОроці: ні дня, ні каїнам, ні юдам, не рідня...


...чисто вимите досвітно —
   знов би вквітло; де ти, світло?
...всяй-но всю палітру рідно —
   та розляжся скрізь примітно!

...насотай з повітря соку —
   фарбами постань, нівроку??
...добери й ще кольорів —
   з неба, з радощів, з вітрів!!

...згідно з подихом і духом —
   нашепчи, немов у вухо???
...в аркуш — в біле, чисте й свіже, —
   світлії слова й лягли вже!!!