Белая ворона. С белорусского

Блантер Татьяна
Черный аист. Белая ворона.
Недотепа - странный человек.
Он с рожденья "не того фасона",
С этою отметиной навек.

Не орел. Отбившийся от стаи.
Не такой, как большинство людей.
Вот ведь дурень, всё стихи слагает
Да и нянчит, как своих детей.

Невдомек,  ну кто ж его "посевы"
Будет жать. Не хлеб, чтоб потреблять.
Лучше б принял чарку для согрева,
Да и спать на теплую кровать!

Что-то там малюет на холстине.
А зачем? Скажите,  для чего?
Разве сыщешь жаждущего ныне,
Покупать  то  "мазанье" его?

Что-то пишет. Что-то напевает.
Или  про себя бурчит под нос.
То на пианино поиграет.
До серьезных дел то не дорос.

Лучше б накопил деньжат побольше
В технику вложил тот капитал.
В кухню  для жены иль новый "Порше".
Детвору  свозил на Кракатау.

Кто-то в Каннах пиво попивает,
Кто-то дома создает уют.
Этот же цветочков  не срывает  -
а жалеет их, что зря умрут.

Белая ворона. Черный аист.
Называют чудака того,
кто не спит, а звезды обнимает.
и они  все,  до утра, его!


            ***


Чорны бусел. Белая варона
Лаззаро http://www.stihi.ru/2015/03/19/1067

Чорны бусел. Белая варона.
Недарэка — дзіўны чалавек.
Ад народзін — з меткаю —  да скону:
"Асцярожна! Іншы!  Імярэк!"
Не "арол" —  птах "рэшкі" па-за зграяй.
Не такі, як большасць, як усе.
Бо як дурань, "глузду" патурае —
"наягнячыць" вершаў —  і "пасе".
Ды не цяміць — хто яго "пасевы"
будзе жаць — і хлебам спажываць?
Лепш "кульнуў" бы зёлак для сугрэву
і — пад коўдру тёплую — паспаць.
Ён жа, цюха, мажа па палотнах.
А нашто? Скажыце, для чаго?
Дзе ён знойдзе гэтулькі ахвотных,
каб куплялі "пэцканне" яго?
Нешта піша. Нешта напявае.
Штосьці сам сабе бурчыць пад нос.
Піяніна крышку адкрывае.
Да сур'ёзнай справы не дарос?
Назбіраў бы лепей тачку грошай —
і ката б на "тачцы" пакатаў.
Ці купіў бы жонцы ў кухню "Бошаў",
а дзятву б звазіў на Кракатаў.
Нехта ў Канах піва папівае,
абышоўшы ў нечым іншы "людзь".
Гэты ж кветкі нават не зрывае —
бо шкадуе — звянуць і памруць...

Чорны бусел.
Белая варона.
Так завуць "інакшага" —  таго,
хто не спіць,
у зоркі улюблёны...

і яны —
да раніцы —
яго.