Проказница волна

Генка Богданова
Автор:Бабушка Ира

Проказница волна
Задрав бесстыдно юбку
Полезла на скалу,
Перевернула шлюпку,
Схватила чей-то зонт,
Забытый кем-то тапок,
Упала на песок
И тихо стала плакать.

НЕМИРНАТА ВЪЛНА
Поетичен превод: Генка Богданова

Немирната вълна,
без срам поли запретна
подскочи на скала,
лодка преобърна.
Чужд чадър открадна,
взе чехъла от кака,
върху пясъка падна
и тихо заплака.