Оперска дива

Драгана Старчевич
Она је Кармен,
Циганка врелог гласа што
Из дубине страсти утробу заталаса
Дуге су јој гараве косе
И разигране ноге босе

Она је оперска дива
Што на сцени плива
У нотама из снова
Док њена нежна душа
Шапат анђела слуша

Она је робиња Аида
У подножју пирамида
Срца препуног боли
Што труди се да схвати
Ко може њу да воли

Она је метафора без бора
За жену коју судба тера
Да као тек изникло цвеће
Тражи, и никако да нађе,
Скривени пут до своје среће


Београд, 7.2.2018.