Перший снiг

Елена Гешко
 Тихо падає перший сніг
 І, кружляючи, землю вкриває.
 Обривачи останній лист,
 Вітер тихий на землю сідає. 

 І тремтить чистота, мов струна,
 Недоторканість і несказанність,
 Снігом білим, мов пелена,
 Загорнулася тиха нежданність. 

 Тут ялинка красується мила
 Під найпершого снігу перинкою,
 Тут чекаєш, як в юності, дива,
 Поспішаєш до щастя стежинкою.

 Неповторна краса й недоторканість
 Того снігу, що так швидко тане,
 І життєвих незгод неприборканість,
 Й серце ніби від смутку в'яне.