К сябрам на дачу

Анатолий Щученко
Завёз я катам ссабойку.
А колькі іх? – трохі жыве…
Ні хатняя мыш, ні палёўка
Даўно не блукае ў хляве.


Прабач, катоў жалка, ды кошак.
Іх звозяць, а побач зіма.
На дачы няма дайжа крошак,
Калі там нікога няма.


Ссабойку я зноў сабіраю.
Паеду, ну што мне рабіць?
За сэрца такое кранае.
А ім жа так хочацца жыць!


 Анатоль Шчучэнка      09.02.2018г.