Сокъ къомузум

Адилгерей Минатуллаев
Агъам сюе эжелги бир макъамны,
Ювукъланы арасында зангыртма.
Бек чеберли кюю Йырчы Къазакъны,
Ватанымны макътав йырын янгыртма.

Чакъырагъан таъсири шо макъамны
Жая бавгъа ошап къомузну къылы,
Сенсиз гьали оьтгерсек де заманны
Мен къулуман гьайран илгьамны сыйлы.

Гьали сокъмай шо алдынгъы макъамны,
Эсделикде яшнатаман мен ону.
Ай ярыкъдай жагьландырып халкъымны,
Къылынг кюйлеп сокъчу къомузум кюйню.
Автор: Расул Макашарипов.
Перевёл: Адилгерей Минатуллаев.