Ч1алахъ хьухь инсан

Назиль Махмуд 76
Гьикьван тандиз язва кьакьан,
Дагъларин макан.
Фикир, фагьум авач гьакьван,
Нагьакьан инсан.

Дере- тепе талгьана кьван,
Фида вун яргъаз.
Акъакьзамач чилявай къван,
Умудар такьаз.

Мут1уьгъ тежер, вун туш гьайван,
Бес ят1у, амман.
Цавай фидай лекьрез ухшар,
Амазмач ви чан.

Ч1алахъ хьухь вун, ша ваз зи ван,
Ви рик1 туш гьулдан.
Яргъи хьанва ви мез я ман,
Ша кис т1ун, инсан.