Анатолий Яворский - Без соли и хлеба...

Юлияна Великова
         

Без соли и хлеба –
Не вырастешь сильным,
И если нет неба –
Не будет и крыльев.

Мир хрупок. Нас в сути
Ничто не обманет:
Коль мира не будет –
Нас тоже не станет

Превела на Български: Юлияна Донева

БЕЗ СОЛ И ХЛЯБ

Без сол и хляб –
не ще пораснем силни.
И няма ли небе -
криле не ще да има.

Светът е крехък . Нас всъщност
не ще ни нищо заблуди:
Ако няма мир –
и нас не ще ни има.