Ненько моя рiдненька

Алла Мисяк
Мамо, Матінко, Ненько!
Як підібрати слова ті, рідненька,
Подяки простої для тебе такої
Найкращої в світі матусі святої.
Я вдячна тобі за щасливе дитинство,
За радість, за ніжність, за материнство.
За серденько щире, за лагідні руки,
За те, що щебечуть навколо Вас внуки.
За безкраю любов, за щоденні турботи.
Пробач, що колись завдавали клопоту.
Бо навіть коли відчували провину,
Для неньки ти завжди люба дитина.
Спасибі тобі за життєві поради, 
За очі твої, що так сяяли радо
Спасибі тобі за рушник на весілля,
Ти вправна була завжди в рукоділлі.
За те, що привила людяність, віру,
Не шкодувала здоров’я і силу,
Не рахувала ні нічки, ні дня,
Щоби у затишку жило дитя.
Цінуйте ж матусю допоки жива,
Бо як помре, то ти враз сирота.
Лиш відчуєш ти, пташка маленька,
Ти у гнізді, нема поруч лиш неньки.
Мамцю, матусенько, ненько!
Як підібрати слова ті, рідненька,
Не стане життя нам цілого.
Наступить той час, що звернемось до Бога,
Щоб замолити гріхи ті й провину,
Якщо ти зросла не гідна дитина.
Й подяки просити для тебе такої,
Найкращої в світі матусі святої.
Ніхто і ніколи безжально життя,
Запам’ятайте – не віддасть за дитя.
Одна лиш матуся зітліє до тла,
Щоб тільки дитина щаслива була.