z zapisow Henryka V, wzor IV

Геннадий Тычина
wargi czuc
        pocalunek
             twoich ust,
przestrzen
        okazja) -
           jego zakret))),
ulica
    piekniejszy)))...
niebo
   blizszy)-
liliowy niebieski
            linie bordowy)-
                wzdluz krawedzi)-
                barwamy twoich ust))))!



губи відчувають
            поцілунок
                твоїх  вуст,
простору
      нагода) -
           його вигин))),
вулиця
     красивіше)...
небо
    ближче)-
бузково блакитне
         лініями бордо)-
                уздовж краю)-
                барвами твоїх  вуст))))!



пер. на рус.:

губы чувствуют
         поцелуй
            твоих губ,
пространства
        случай) -
              его изгиб))),
улица
    краше)...
небо
    ближе)-
сиренево-голубое
        линиями бордо)-
                вдоль края)-
                красками твоих губ))))!



             02/02/2018   16:07