Жарт

Олександр Мачула
Дієслівний жарт

Проснувся, кліпнув, потягнувся,
піднявся, взувся, почвалав.
Поглянув, блимнув, посміхнувся,
прибрався, вмився, заспівав.

Попив, утерся, причесався,
зібрав, ввімкнув, налаштував.
Присів, приліг, розлігся, вклався,
зібрався, працювати став.

Читав, писав, звірявся, правив,
лічив, редагував, хрипів.
Декламував, закреслив, справив,
стомився, зупинився, впрів.

Розслабився, поїв, помився,
здрімнув, поніжився, устав.
Творив, вагався, задивився,
згадав, знітився, втямив, склав.

Одягся, вийшов, біг, топтався,
підтягся, скочив, підстрибнув.
Відсапався, спочив, подався,
прибіг, стомився, ліг, заснув.

10.02.2018