Якби я знав слова

Алексей Иванович Цуркан
Якби я знав слова, такі слова
Що з двох частин робили б одне ціле.
Я б говорив, кричав, я б шепотів,
Допоки у легенях були сили.

Якби я міг сказать такі слова,
Що дозволяють бути нам і дихати,
Я б цілу ніч казав їх, щоб збулось,
Все що шепочем, коли світло вимкнено.

Якби я міг, я б руки простягнув,
Щоб подолати прірву поміж нами...
Якби я міг, та ніч вже на землі,
Тебе нема, я ж тішуся словами.