Венера Ботiчеллi

Марат Школьник
Народження Венери Ботічеллі -
Блиск величі, гармонія краси.
Як грали в бризках хвиль віолончелі,
І ангелів дзвеніли голоси!

Вітри схвильовано всі гомоніли,
Захоплював їм подих мрій політ.
Вмить всі і вся навколо зрозуміли:
Її народження змінило світ.

Яка жіночність й соромливість вроди,
Меланхолійність в погляді очей,
Передчуття бажань і дій незгоди -
В обіймах ранків, сутінків, ночей.

За мить на Землю з мушлі крок Богиня
Вже зробить самий перший у житті.
Навколо море й небо синє-синє,
Яке нам шле миттєвості святі.

2009 р.