Ева i Ребека

Марат Школьник
Єва і Ребека -
Дві сестри красуні.
Це ж вони далека
Мрія Джорджа Клуні.

Скрізь тисячоліття
Імена ці знані.
Роду свого віття
Бережем в пошані.

Єва і Ребека...
Вчора їх портрети
Малював я, спека,
А в душі - сонети.

Посмішка Джоконди,
Майбуття й минуле,
Вірші - в небі зонди,
Їх зірки почули.

Сандро Ботічеллі
Глянув на малюнки,
І пішов з оселі
За епох лаштунки.

Рафаеля Санті
Тінь легка майнула,
Та ще кілька мантій
За спиною було.

Тихі часу хвилі
Світ несуть в незнане.
Там, на небосхилі,
Щось найкраще стане.

Посміхалось літо,
Час збігав невпинно.
І раділи квіти,
Мов мала дитина.

Єва і Ребека...
Над малюнком дивна
Л’ється саунд-треком
Музика чарівна.

2005 р.