Бу мюмкюн дейил

Курбанова Наргиз Нара
Омрюмюз оюндур, бир чятин сынаг,
Бу дуньяда сян де, мян де бир гонаг,
Одур ки, газанма озюне гюнах,
Иряли гедсянде герияда бах.
Инсанлара бёлюш, севиндж багышла,
Озгяни гынама, сяхви багышла,
Кин, нифрят сахлама сян урейинде,
Онда яр оларсан яхына, яда.
О заман угур да сяни тападжаг,
Танры ёлларыны озю ачаджаг,
Хёрмятли оларсан, уджа бир инсан,
Аллах адамыдыр саваб газанан.
Ялныз яхшылыгдыр дуньяда галан,
Одур ки сяхв этмя, ве саваб газан,
Урейи тямиз ол, мюлаим ве саф,
Олмасын хяйатын мя'насыз бир сяхв.
Бу чятин бир элмдир, сехирли бир сирр,
Амма сирр олараг хяр кяс де билир,
Гой буну эшитсин залым гюнахкяр,
Анджаг хейирхагглыг дуньяда галыр.
Бир шаир олараг сёзюмю дедим,
Мян де чох истердим саф кёчюм гедим,
Буну уряйинде хяр бир кяс билир,
Амма чох те'ссуф ки, бу мюмкюн дейил...