В пам ять во нам Донбасу

Яковлева-Соловьёва Людмила Ивано
Там пожежі палають так часто, 
Страшно бачити це в мирний час. 
Автоматна ворога черга
Розрізає на честь або страх. 
І трава на полях догорає,
І розрізаний мир на війну, 
Це вони - наші вірні герої
Залишили свою там весну. 
В мирний час там пожежі палають, 
І не тільки в полях,  а й в серцях. 
Чиясь мати від горя волає,
Її душу випалює жах. 
Її син вже не прийде додому, 
Не приляже їй на плече, 
І вона не торкнеться до скроні
Сина... Боже,  як душу пече. 
Цю пожежу  в душі не згасити, 
Догорає стерня край села. 
Нам сказати б тім хлопцям  "Спасибі!" 
І вклонитися їх матерям. 
Ні,  не вклонитись,  а стать на коліно,
В думках витерти мами сльозу, 
В мирний час вона втратила сина
Він залишив свою там  війну.                 Там .... де черга автоматна прокладе
Дорогу з куль: Дебальцеве -  Майорське. 
Андріївка - Макіївка - Піски... 
Для багатьох це путь прямий до Бога, 
Там Ангели їх стрінуть у воріт, 
І проведуть у вічність їх тумани,
І звідтіль душі їхні прилетять
До нас з небес весною з журавями.