Материнськi очi

Виталий Кривенко Керчь
Що бачать добрi материнськi очi,
Скрiзь сльози дивлячись на дiточок,
Як боронила сни у довгi ночi,
Чекала з нетерпiнням вiсточок.

Обидва мужнi,сильнi,мов та брила,
Двом соколам,так доля навела,
Що смертi тiнь крилами їх накрила,
В Донецькiм полi вiч на вiч звела.

Зiйшлись брати, як вороги у ночi,
Вдвобою - Правда з Кривдою вони,
То неньчинi тодi закрились очi,
Аби не бачити як гинули сини.

Молитва матерi - є слово Боже!
Так захистила, горе вiдвела,
Так зупинити час молитва може,
I зброю, що була в них, вiдняла.

За цвинтарем,по степу,пил волочить,
I на шляху сивої давнини,
Побачать синi материнськi очi,
Як повертаються сини її з вiйни.
14 лютого 2018 року      Вiталий Кривенко