Добро утро

Величка Петрова
ДОБРО УТРО
Добро утро, щедрост необятна.
Веселост и вяра непонятна.
Небесността ли светла с теб ме срещна?
Усмихнато поиска и открехна
акордите на бухналата есен,
ума по теб изгубен и отнесен…

Сърцето ми, отворена е книга,
приказка,
от песен на авлига.   
Ти си този, който я разгръща.
Пише я...
или й гръб обръща.

Добро утро, непокорност свята.
Ябълката ли по тебе мятам?
Ти ли я намери и я грабна,
и сърцето ми завинаги открадна.
                14.11.2014г.