День Киева

Марат Школьник
У Києві свято:
Малюнки, плакати,
В яскравім намисті
Веселки барвисті.

Музики й поети,
Ансамблі, дуети,
В цей день звідусюди
Приїхали люди.

Блакитне і жовте
Вовік не пожовкне.
У сонце і небо
Всім вірити треба.

З часів давніх Кия
Шляхи і події,
Незламна мов криця,
Стояла столиця.

Світ віри в обличчі…
Не раз і не двічі
З руїн ти вставала,
І знов оживала!

Розквітла надія
Всі душі зігріла!
Життєва дорога -
Від Бога до Бога.

У Києві свято!
Віки шанувати.
Весна, зелен-листя, -
Сьогодні день міста.

В святковім салюті -
Осмислення суті,
Освітлена мрія,
Надія, надія.

І знову насниться
Чарівна столиця,
У казку політ,
Та каштановий цвіт.