Хероjи Запада 1999

Драгана Старчевич
Хеј, ви јунаци са Запада,
Из 19 држава – против самих нас
Како сте јаки и пуни себе
Ко може против вас?

Долетели сте, чудовишта,
Пуни мржње и беса
Да нас сравните са земљом
Касетним бомбама с небеса

На улицама и у возу, на мосту,
Убијали сте децу и људе
Рушили све што сте хтели
Прогласили нас за луде

Отимали сте цивиле
Уз помоћ ваших звери
Вадили сте им органе
И продавали по доброј цени

Скрнавите нам цркве и гробља
И данас, јер вама ништа није свето
Смејете нам се у лице, злочинци,
Затворили сте наш народ у гето

Ви сте хероји Западног света
Ђаволи људског лика
Погледајте се у огледало
Згадиће вам се сопствена слика

Отели сте нам свету земљу
Али, душу и срце – не
И када куцне судбине час
Платићете за све!


Београд, 15.2.2018.