Другу семьи, ушедшей от нас Лиде Кумыковой посвяща

Тимур Катинов
Поверить трудно - ты ушла,
Но в душах наших ты всегда.
И нашу боль с твоим уходом
Не залечить нам никогда...

Дэ ди ныбжьэгъуу Лида дахэ,
Уи гъащIэр мащIэу уэ щытащ.
Дунейм цIыху дахэу утетати,
Дэ ди гум уэ укъинэжащ.
Уи гъащIэр гугъуу епхьэкIaми,
Щхьэгъусэр пасэу пщхьэщыкIaми,
Сыт щыгъуи Лида улэжьащ,
Шыкур Алыхьым уэ хуэпщIaщ.
Я ныби я фи хуэмыныкъуэу
Уэ хъыджэбзитIыр къэпIэтащ.
Уэ уи къаруми уемыблэжу,
Сэбэп цIыху куэдым уахуэхъуащ.
Гугъуехьу куэд уи нэгу щIэкIaми,
Уэ псэкIэ къабзэу ущытащ.
ДыщэпскIэ уи гур къэщIыхьауэ,
Уэ илъэс хыщIкIэ упсэуащ.
Уэ удиIэжкъым Лида дахэ,
Сыт мыгъуэр псоми ди Iэмал.
Iэпкълъэпкъыр щIым хэкIyэдэжами,
ЖэнэткIэ уи псэр гуфIэжащ.
Дэ ди унагъуэм теухуауэ,
Уэ Лида псапэ куэд къэпхьащ.
Алыхьым псапэр пхуигъэбагъуэ,
Уи мащэр уэ Тхьэм нэху ныпхуищI. 
Дэ ди акъылыр зэIымыхьэм,
Зэи Лида ди гум уимыхун,
ПщIыхьэпIэу жэщым укъытхуэкIyэм,
Дэ гукIи псэкIи дыгуфIэнщ...