ДОЛЯ

Валентин Бугрим
Яка ви, Доля, у Людини?
Хто править нею так щоднини?
Яка ви у Людини, Доля? –
мапа Життя, Думок чи Воля!
Чи можна Долю все ж змінити,
щоби інакше й ліпше жити?
А чи потрібно це міняти,
при цім істотність не встрачати?
А чи похожі Доля й Карма,
щоб не трудились Люди д;рма?
Та, ні! Бо Карма визначає Долю,
Вона веде її по полю!
І як змінити тебе, Доле,
та чим засіять твоє поле?
Де ту соломку підстелити,
аби людське не загубити?
Мабуть, що варто це зробити,
щоб Душу й Тіло оновити!
То, як змінити Карму/Долю,
чим засівати Вашу Волю:
зерном Добра, Краси, Сумління, –
із покоління – в покоління!
Той, Хто змінити їх Сам зможе,
Собі і Людству допоможе ...!?... В.Б. 19.02.2018 р.