Диригент та бубон гумореска

Валерий Сентюрин
Якщо  грати  хоч  на  чомусь
Чоловік  не  вміє,
Ні  тромбоном,  а  ні  скрмпкой
Він  не  володіє,
Якщо  вухом  хтось  топтався,
Та  й  ще  хтось  наклав –
Отоді  одне  спасіння –
Хапай  барабан

Оті  кляті  дві  палички
Він  хоч  де  знайде,
Й  як  скажений,  очманіло
В  барабани  бє
Отак  диригент  оркестру 
Часто  жартував,
І  ударника  Степана
Він  таки  дістав

Як  щоб  була  в  когось  тяма
Він  би  в  бубон  бив,
Так  от  ні, він  десь  потертий
Чорний  фрак  купив,
Навіть  не  дві  палички,
Одну  десь  придбав,
І  дивіться  -  ходить  павой.
Диригентом  став