Художник

Мариулла Дми
Він вивчав її руками, кожну клітинку тіла.
Палцями запам'ятовував ніжні риси обличчя.
Він робив усе так, як вона хотіла,
А вона за те втамовувала його біль і відчай.
.
Він писав її портрети, із закритими очима,
Запускаючи повністю долоні в олію.
Він виводив силуети, він розписував стіни.
Називав її: "мрія", ставив підпис: "шаленію".
Поселив її у свої картини.
.
Він вважав її святою, бо ніколи не бачив
Ще таких очей і такої дитячої щирості.
Він хотів увіковічнити її погляд і вдачу,
Ніжність ночей і відвертість такої рідкості.
.
Але ніби змовились фарби: відтворити її шкіру, очі й волосся
Не погоджувався жоден колір, як мелодії - старий фонограф.
За кохання прийшла кара: йому так і не довелося
Залишити на її долі свій афтограф.