Кад будем вила

Драгана Старчевич
Кад једног јутра
Сиђем с ума
Ко залутали
Путник с друма
Дочекаће ме
Зелена трава
И насмејана
Небеса плава

Кад једног дана
Израсту ми крила
Кад одлучим
Да постанем вила
На све ћу људе
Бацати цвеће
Ко тихи сведок
Њихове среће

Кад једног јутра
Сиђем на улицу
Ко залутала овца
У судницу
Видећу
Да ли су у лудницу
Послали  све оне мороне
Што место главе носе телефоне 


Београд, 20.2.2018.