алол аёллар

Рахим Карим
Тини; сувга ўхшар ;алол аёллар,
Тонгги шаббодага ўхшаб елади.
Гўё аёл эмас - зилол було;лар,
;овучлаб- ;овучлаб ичгинг келади.

Шудрингга ўхшайди ;алол аёллар,-
;уёш акс этади шабнам кўзгуда.
Нур каби ё;илар ибо-;аёлар,
Дунё акс этади теран кўзида.

О; пахтага ўхшар ;алол аёллар,
Кўсаклар кўксида лўппи очилган.
Адашиб кетади эслар, хаёллар,
Бу шаффоф аёллар ортидан.