Серце жаби

Май Михненко
Серце жаби продовжує битися, якщо його вийняти з організму.
Більш того, серце жаби, розрізане на шматочки, деякий час скорочується.

Ти підходиш до перехожого і чемно питаєш:
"Ви вмираєте. Хочете, я подарую вам своє серце? Воно в цій коробці".

Тобі більше нема чого зробити, і ти радієш досягненням сучасної медицини.

Навіщо ж тобі твоє серце, так нещадно вирване з грудей, розколоте на безліч уламків.

Але серце жаби продовжує битися, якщо його вийняти з організму.
І, більш того, серце жаби, розрізане на шматочки, деякий час скорочується.

Людське серце теж б'ється, вийняте з людини.
Людське серце таке ж, як і жаб'яче серце.
Людина - теж жаба.

І твоє власне маленьке серце все ще живе, незважаючи на те, що воно відокремлене від твоєї маленької істоти.

Але що таке людина без серця?

У коробці твоє серце буде битися ще близько шести з половиною годин.
За півтори години ти не знайшла нікого, кому воно б знадобилося. У тебе ще цілий день на це.

А людям навколо абсолютно не до сердець. Їм абсолютно не до смерті.
Вони не знають, що це таке. Вони бояться смерті, не розуміючи, що вона не забере нічого у них - мертвих.

А ти підходиш до перехожих зі своєю коробкою, набридаєш їм, і вони думають:
"Бідна дівчинка! Куди ж дивляться її батьки?"

"Вибачте. Ви вмираєте. Давайте я подарую вам своє серце. Воно в цій коробці, мені зовсім не шкода його вам віддати. Мені воно не потрібно".

Адже серце жаби продовжує битися, якщо його вийняти з організму.