Птахи

Май Михненко
птахи крилами б'ються в небо, щоб розпороти об хмари пір'я і серце, щоб забрати в очі свої зірки і посадити на кінчик місяця голову. Птахи втратили свободу в димі, із Землею вони залишаються чужими і мріють злитися з небом і померти, розбившись об небо.
птахи відлітають
безповоротно
в безодню.

птахи рвуться крізь небо в космос, їм не потрібен ні вітер, ні повітря, їм потрібні простір і порожнеча, їх груди здавлює Земля.
вони розправлять крила розмахом в тисячі світлових років, облетять і обіймуть сузір'я, як плетіння книг або крон. нескінченно вільні в нескінченном всесвіту - птиці зіллються з дощем.
їх серця не розіб'ються об рамки, края, окантовки. їх серця, наповнені осколками зіркових променів, заб'ються гуркотом моторів зорельотів,
але зараз птахи гинуть в кривавих струмках
і тихо шепочуть небу, космосу, зіркам:
прощавай