Успомене

Драгана Старчевич
Разбацане слике
Парчићи осећања
Испремештане коцкице
Осујећених дана

Клизе по небу
Јесењег склада

Непостојећи живот
Жуманце сунца
Туђинац неки отвара
Болне прозоре јутра

Зебња на небу
Плава и сетна

Сузе у мислима усахле
Између два корака уназад
У правцу сутра
Које је данас

Зраци сунца
У крошњама дрвећа

Машнице, тракице
У коси девојчице
У очима птице
У рукама срце 

Светлост и сенка
Ветар у лишћу

Цветови изложени
Туђи и болни
Ишчупани из срца
Боду очи хвалисаво

Празнина града
Пуног људи

Илузија још траје
Закрпљена, половна
Оспособљена за употребу
Хибернација не престаје      


Београд, 1982.