Дерево-парус

Елена Багдаева 1
(КАРТИНКИ ЗИМЫ)

   Распахнуло руки
   и летишь –
   хоть и содрана кора
   наполовину…
   Словно парус –
   белой парусиной
   над  з е м л е й  ли,
   над водой
   паришь…