***

Милена Йорданова
Ще взема да се барна някой ден
със десет санта ток и с къса рокля.
Ще се гримирам като манекен,
макар че с химия лице не топля.
Опашката си ще навия в кок,
къс злато на ушите си ще бучна
и с чантата през рамо, с бавен ход
един тигел през центъра ще пусна.