Исус Христос, молюся я тоби

Погосян Давид
Ісус Христос, молюся я тобі -
Нехай в пітьмі не пропадають люди,
Нехай покинуть горістнії пути,
Страждання й зла ворожі кайдани!

Лиш там рясніє Божа благодать,
Де милість й правда поряд поселились,
Де брат за брата душу зміг віддать
І в незнайомцю ближнього побачить!

Хай буде так - сусід сусіду брат,
Нехай далекий рідним стане знову
Щоб розцвіла в душі у нас весна,
Й звичайна люданість у серці нашім жила!

І буде, - на землі неначе рай,
У кожній хаті - мир, порозуміння;
Без ворогів, без сліз, без тяжких втрат
Із чистим небом зоряно-блакитним!