Лето зрело

Любовь Шикторова
Лето зрело –
Перезрело,
Осенью сменилось –
Зазолотилось,
Зазимило –
Посеребрило,
Пролетело –
Нас бить не хотело.

Оригинал:

Веселинка Стойкович

Oпролеhahе

лето стигло –
па престигло,
зајесенило –
зазлатило,
зазимило –
посребрило,
опролећаће –
нас бити неће.