Розмова

Андрей Головня
В розмові на теми "крилаті"
Поет вихвалявся один:
"Я вірші навчився писати,
Приблизно за десять хвилин!"

І став на своїм п'єдесталі...
Я змовчав, і подив сховав,
В думках, на слова ці зухвалі
Я голосно відповідь дав:

"Замало слова римувати,
Мов палки в'язати на тин,
Мистецтво - усім передати
Душі необмежений плин!!!...

Щоб вірші, приправлені сіллю,
Приємні на вигляд і смак,
Були, наче хліб, а не зілля,
І ситість давали, ось так!