Зима на разi ще лютуе пейзажная тайнопись

Виталий Кирпатовский
Зима пока что злится

Зима іще лютує,
Вирує заметіль.
У полі вітер виє –
Канкан і водевіль.

Бумбосить вража сила
Весну у дві щоки.
А стійка потерпіла
Під снігом пне ростки.

Все кушпелить звірюже
І м’язи напрягла.
Але Весні байдуже –
На  разі в сон лягла.

І навіть натще серце
Звитягу зберегла,
Сягла за хмари, Сонце
За промінь потягла.

І сніжні кучугури
Наснагу віддадуть.
Буремнії тортури
Струмками вщерть стечуть.

Лютує - злится
Бумбосить – гамселить – избивает, лупит
На разі – пока что
Кушпелить – хаотически перемешивает
Натще серце – на голодный желудок, Здесь – Изголодавшаяся за свободой, обессиленная заточением.
Наснага – энергия жизнедеятельности.