Знову бiла вiхола

Вера Бондаренко-Михайлова
Знову біла віхола
На санчатах  в’їхала.
Замела доріженьки -
Важко йти по сніженьку.
Морозенку-братику,
Не заходь до хатоньки.
Не студи ти серденько,
Не лютуй так щедренько.
Вже ж цвіли підсніжники,
Деревця звесе'лились.
Лютий  розманіжився,
А вкінці розсердився.
Знов мете хурделиця,
Простирадлом стелиться.
Не лютуй,метелице,
Хай весна пове'рнеться!