Станцiя

Руслан Церковный
Біля станції вмить звечоріло,
Звідусіль шлють гудки поїзди.
На землі геть усе забіліло,
Засипають із неба сніги.

Ще далеко зовсім до світанку,
Було чути, як сніг заскрипів, -
То юнак до красуні смуглянки
Своїм тілом увесь прикипів.

Тепла іскра в душі зажевріла,
Як згадав, серед білих снігів,
Також пристрасть моя горіла,
Як кохання своє я зустрів.

Як від холоду мучились руки,
Але в грудях була теплота.
І під поїзда шумні звуки,
Наші з нею горіли вуста.

І весни все хотіло навколо,
І до неї тягнуло свій біль.
Падав сніг, як пір’їни додолу,
Було чути гудки звідусіль.


_____________________
© R. Tserkovnyy, 2018