А снiг iде

Олександр Мачула
А сніг іде, а сніг іде…
Сховалось сонечко руде
в зимовій сірій куряві.
Весна-панянка де?

А сніг іде, все сніг іде…
Він за собою знов веде
вітри, морози, заметіль
й докупи їх пряде.

Сплітає у холодні дні,
сухі, безрадісні, сумні.
Морозить душу й почуття,
на серце впав мені…

Де ж забарилася весна?
Мо заблукала десь вона…
Чи може закрива її
сніжинок пелена.

А сніг іде, все сніг іде…
Де ділось сонечко руде?
Чому на серці заметіль?
Весна-красуня де?..

02.03.2018