Була весна...

Вира Украинка
А надворі була вже весна
І дерева в саду квітували
Нам сказали, що буде війна
Про яку лише в книжці читали.

Люди мирні не хочуть війни.
Боже, зглянься на любу Вкраїну
І свій гнів Ти від нас відверни,
Обійми нас руками Своїми.

Хай побачать всі люди землі
Твою велич, і силу, і славу
Повернулися вже журавлі,
Хай же вільна весна завітає!
2014
©Віра Українка