Ахир, битта бизлар яшаган Ватан!

Рахим Карим
О;айнилар, бизга не етмаяпти,
Заминми, осмонми, ;уёш ёки ой?
Биз муштлашиб нени талашаяпмиз,
Айбимиз ;ис этмай тун-кун, ;ойна;ой.

Ме;рлиро; бўлиб, очинг кўзингизни,
Яйловдан иборат дунёнинг ярми.
Тезро; кечиринглар бир-бирингизни,
Ахир, мозоримиз битта бизларнинг.

О;айнилар, бизга не етмаяпти,
Ба;орми, ;авоми, сувми ёки нон?
Биз муштлашиб нени талашаяпмиз,
;орни, ём;ирними, табиатни ё?

Бир-бирингиз севиб, асраб-авайланг,
Бо;ларда гулласин гуллар дафъатан.
Тинчлик-тотувликда, дўстликда яшанг,
Ахир, битта бизлар яшаган Ватан!

Ота-боболарга барчаси етган,
Ноннинг ушо;ин ;ам бўлишиб еган.
Елкама-елка кулфатга дош берган,
Битта пиёладан ахир чой ичган.