Кобзар

Александр Соседка
Пісню співає сумну на майдані
Долі хрещеник ,кобзар.
Деякі струни на кобзі порвані,
Пісня не та вже нажаль.

Та не біда він витягне ноту,
Бо має голос від Бога.
Є сила волі до сьомого поту,
Пісня ,як степ ,його довга.

Довга ,як кара знущань над народом,
Жалістю переповняє.
З кожною нотою ,з кожним акордом
Сум на думки наганяє.

Люди повз нього проходять байдужі
Навіть є ,хто посміхається.
А він сидить і ноги в калюжі ,
Правду співать намагається.

Хтось кине гривню ,хтось мідяки
Хтось стоїть просто і слухає
Сповнені модрості пісні рядки
Нашими думками рухає.

Де хто живе ,як вареник в смитані,
Де хто у злиднях співає.
Розум у когось у темній омані,
Бійка у когось триває.

Щоб таку мати волю міцну 
І на майданах співати,
Зливу народу любові рясну,
Частку душі віддавати.

Певно не кожен такий зробить крок,
Щоб відріктися від спокою.
Долею тою правиль лиш Бог,
Як в кобзаря, одинокую.
Сосєдка о.д.                03.03.2018 р.