Што раб ць? юмористическое стихотворение. Написано

Людмила Хлиманович
       Як я толькі пастарэла,
       Дык адразу захварэла.
       Сталі балець ныркі, косці
       Рэдка стала хадзіць у госці.
            У шпіталі мне сказалі,
             Што вось гэтую заразу
            Нельга вылечыць адразу.
            Мне патрэбны гразі, мазі,
            Фізкультура, працадуры.
            Я ж жанчына хоць куды...
            Не памрэш ты ад нуды.
            Ды і губа у мяне не дура:
             Люблю падводны душ-масаж.
            Вось гэта працадура!
            А галоуны урач Людзміла
            Мне назначала уколы.
            Вось сяджу у чарзе, чакаю,
            На людзей усіх паглядаю.
            І мужчыны і жанчыны,
            Кожны па сваей прычыне,
            Сядзяць ціха, размауляюць
            Усе чаргі сваей чакаюць.
            Тут з*явіуся смелы дзед
            І дае усім савет:
            -Вы, дзяучаты, паглядзіце
            Я сівы, але рухавы.
            У мяне ёсць да вас справа:
            Мне патрэбна гаспадыня.
            Удваіх жыць весялей,
            На дзве пенсіі лаучэй.
            Вось я тут таму стаю.
            Гавру вам без прыкрас.
            Дайце вы мне свой адказ.
            Паглядзела на яго,
            Быццам дзяцька нічога...
            Што рабіць? Скажыце, людзі,
            Можа і прауда лепш мне будзе?