Адчуванне

Людмила Хлиманович
        Як добра пахнуць гронкі бэзу
        І вабяць сціплым хараством
        Свае пялесткі-вачаняты
        Раскінулі перад вакном.
           Напамінаюць мне юнацтва,
           Маіх усіх родных і сяброу
           Якія паляцелі у вырай,
           Махнуушы мне сваім крылом,
       Так доуга-доуга запах бэзу
       Жыве, плыве у пачуцці!
       Аж шчыміць сэрца ад удзелу іх дзеяння
       У маім жыцці!