Родная хац на

Людмила Хлиманович
         Ты. мая родная хаціна,
         Стаіш на шляху у Нясвіж.
         Майго дзяцінства успаміна:
         Нясла пасляваенны "крыж"
                Тады давала мне прытулак
                Цяпло бацькоускай дабрыні.
                Тут атрымала я навуку
                Любіць зямлю, свет чысціні.
        Мой бацька- майстар на усе рукі-
        Гэты будынак збудавау.
        У пасляваенную  разруху
        Ён нашу веску паднімау.
             Тут хаты пільна выглядаць
             Сваімі вокнамі  на шлях.
             Як быццам і цяпер чакаюць    
             Сваіх любімых родных птах.
        Вось гэта хата і сягодня
        Стаіць, як помнік добрых сноу,
        Яна нагадвае маленства,       
        Маіх усіх родных і сяброу.
              Дык дзякуй богу за падмогу
              За тое, што нашчадкі дау:
              Траіх унукау і унучку
              Дзеля мяне прыспагадау.
       Я раскажу ім пра нядолю,
       Пра лес бацькоу, братоу маіх.
       Бо наша хата усім багата.
       Жыццё у ёй-прыклад для другіх.