Прыпеук настаун ка

Людмила Хлиманович
           Вельмі рада я сябрам,
           Шчыра усіх вітаю
           Ісвае частушкі Вам
           Сення праспяваю.
       Заужды ведалі у народзе:
       Шлях настауніцкі цяжкі.
       Мы з надзеяю чакаем,калі
       Нас  зменяць мужыкі.
             Стануць зноу нас паважаць
             Вельмі ганарыцца,
             Галавой здалек ківаць,
             Да зямлі хіліцца.
       Хутка прыдзе такі час,
       Калі нас пачуюць.
      Нават кожнаму із нас
        Хату пабудуюць.
            ТАДЫ будзем запрашаць
            Да сябе у госці.
            Усім, што маем, частаваць,
            Хай нам пазайдросцяць
      У шумнай вучаньскай сям*і
      Пачнуць жыць па- новай :
      Усе стануць сябраваць
      З  беларускай мовай.   
            Дзеці будуць пачынаць
            Кахаць у першым класе,
            А кампутар вывучаць
            У дзіцячым садзе.
      Вучням усім чытаць , пісаць
      І не будзе сэнсу:
      Усе навукі вывучаць
      Цераз экстрасэнсау.
            Стаіць школа на гары
            Ніяк не дабрацца.
            Вы прабачце мне, сябры,
            Пара закругляцца!